ΑΝΑΔΕΙΞΗ
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Ο καλύτερος τρόπος να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σου, είναι απλά να ξεκινήσεις!!!

Στηριχτείτε σε καλά χέρια!

Κούτσικος Αλέξανδρος

Κοινωνικός Λειτουργός – Σύμβουλος Ατόμου & Οικογένειας

 

Συμβουλευτική Ατόμου
Η ατομική συμβουλευτική προσφέρει στο άτομο την δυνατότητα να συζητήσει , να εκφράσει και να μάθει να διαχειρίζεται προσωπικά θέματα, αφότου δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τον ειδικό ψυχικής υγείας. Επίσης του προσφέρονται οι γνώσεις, ώστε να αυξήσει το επίπεδο αυτογνωσίας του,  αλλά και να ανακαλύψει διεξόδους στα θέματα που τον απασχολούν και επηρεάζουν την καθημερινότητά του.
Πιθανά γεγονότα που επηρεάζουν την ζωή του ατόμου και διαταράσσουν σε ανάλογο βαθμό την καθημερινότητα του, είναι τα προσωπικά θέματα – διαζύγιο, εργασιακά, πένθος, άγχος,τραυματικές εμπειρίες,βία,κακοποίηση,δυσκολία στην οργάνωση Χρόνου
Η συμβουλευτική δίνει την δυνατότητα στον εξυπηρετούμενο να κατανοήσει καλύτερα την δυσκολία του, να αναπτύξει τις δυνατότητές του και να του δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία μέσω αυτής με στόχο να αξιολογήσει την παρούσα κατάσταση, να πάρει μόνος του τις σωστές αποφάσεις και να αποκτήσει τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να το επαναλάβει σε κάθε επόμενη δυσκολία που συναντά στην ζωή του.

«Δεν υπάρχει τίποτα που δεν γίνεται για αυτόν που θέλει να προσπαθήσει!»
(Μέγας Αλέξανδρος)

Συμβουλευτική γονέων

Η συμβουλευτική γονέων σαν στόχο έχει την ανάπτυξη  συνεργασίας μεταξύ των γονέων και του ειδικού ψυχικής υγείας, για θέματα που αφορούν στο ρόλο του ως γονέα  και την επικοινωνία με τα παιδιά του.
Οι γονείς έχουν ηθική υποχρέωση:
– Να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που εκφράζονται από τα παιδιά τους,
– Για την ανάπτυξη μια υγιούς προσωπικότητας των παιδιών τους μέσω της ανακάλυψης των προσωπικών δεξιοτήτων τους
– Να καλλιεργήσουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών τους.
Στην εμφάνιση αυτών των απαιτήσεων, πιθανόν οι γονείς να νιώσουν την ανάγκη να ζητήσουν υποστήριξη από έναν ειδικό ψυχικής υγείας, με στόχο να αντιμετωπίσουν διάφορες δυσκολίες που ίσως να δημιουργηθούν  στην σχέση τους με τα παιδιά τους.

Κυρίαρχος ρόλος της συμβουλευτικής είναι,  να ενδυναμώσει τους γονείς στην ενεργητική ακρόαση του συνόλου των αναγκών που εκφράζουν τα παιδιά τους, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα μέσω των γνώσεων που θα τους δοθούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην συναισθηματική ωρίμανση και αυτονομία τους.

Η εχεμύθεια και η διατήρηση του απορρήτου προσωπικών και ευαίσθητων πληροφοριών για την ζωή του ατόμου αποτελεί βασική προϋπόθεση  στην  συμβουλευτική.

Διάρκεια συμβουλευτικής: 50 λεπτά

Δυνατότητα συμβουλευτικής:

  • Στο γραφείο μου
  • Επίσκεψη στον χώρο σας

 

Επικοινωνήστε μαζί μας ΑΜΕΣΑ!

H ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. απαγορεύεται να ζητήσει στη φόρμα επικοινωνίας εμπιστευτικές προσωπικές πληροφορίες (πληροφορίες πιστωτικών καρτών, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.). Αυτό το ερωτηματολόγιο δεν προορίζεται να χειριστεί ευαίσθητα δεδομένα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υποβάλλοντας αυτή τη φόρμα εγγραφής, δηλώνετε τη συγκατάθεσή σας για τη λήψη μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία για λόγους επικοινωνίας και επιβεβαίωσης ενδιαφέροντος.